Estetisk tandvård

Estetisk tandvård

FÖR STRÅLANDE LEENDEN

Estetisk tandvård handlar om allt det som gör dina tänder vackrare. TandvårdCentralen kan hjälpa dig med att rikta sneda eller utstående tänder, byta ut fula lagningar, göra fasader, skalfasader/veneers, bleka tänder, sätta in Invisalign… Idag finns det ingen anledning att inte våga le mot världen; prata med oss så berättar vi om allt vi kan göra för att ge dig vackrare tänder.

Invisalign

Invisalign fixar ditt leende med hjälp av så gott som osynliga, avtagbara tandregleringsskenor. Skenorna tillverkas speciellt för dig – och flyttar dina tänder en liten bit i taget. Invisalign syns nästan inte alls, och är enkla att sätta in och ta ut: du kan borsta tänderna och använda tandtråd som vanligt, och äta precis vad du vill.

Veneers

Supertunna skal av komposit eller keramiska material som fästs på tandens utsida och skapar ett bländande leende. Veneers kallas även för skalfasader, och framställs individuellt för varje tand för en perfekt passform. De döljer till exempel sprickor, missfärgningar och fula fyllningar – och du behöver inte vara orolig för att tappa dem. När en fasad väl sitter fast fungerar den som en del av tanden.

Zirkoniumkronor

En tandkrona är en restaurering som skyddar en tand som skadats, spruckit eller blivit förstörd, samtidigt som den gör tanden vacker igen. På TandvårdCentralen använder vi bland annat zirkoniumkronor, de liknar porslinskronor men är ännu starkare. Ett bra val när man vill ha en snygg tand där påfrestningen på tanden är stor.