Protetik

Protetik

DE SENASTE OCH BÄSTA METODERNA

Tandvårdcentralen arbetar med de allra senaste och bästa metoderna för att kunna erbjuda dig helt inpassade tandproteser och bryggor som sitter perfekt utan att de känns. Din mun blir frisk och tänderna åldras inte – utan fortsätter att kännas fräscha och bibehåller ett naturligt utseende. Allt material som vi använder vid protetik är tillverkat i Sverige.

Om du funderar på protetik föreslår vi att du tar kontakt med någon av våra tandläkare så att ni tillsammans kan komma fram till den perfekta lösningen just för dig.

 

Veneers

Supertunna skal av komposit eller keramiska material som fästs på tandens utsida och skapar ett bländande leende. Veneers kallas även för skalfasader, och framställs individuellt för varje tand för en perfekt passform. De döljer till exempel sprickor, missfärgningar och fula fyllningar – och du behöver inte vara orolig för att tappa dem. När en fasad väl sitter fast fungerar den som en del av tanden.

 

Zirkoniumkronor

En tandkrona är en restaurering som skyddar en tand som skadats, spruckit eller blivit förstörd, samtidigt som den gör tanden vacker igen. På TandvårdCentralen använder vi bland annat zirkoniumkronor, de liknar porslinskronor men är ännu starkare. Ett bra val när man vill ha en snygg tand där påfrestningen på tanden är stor.